FAQ

Altijd fijn om te weten waar je aan toe bent. We hebben hier de veelgestelde vragen alvast beantwoord. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur ons dan gerust even een bericht.

Hoe lang kan ik een Defender huren?


Je bent welkom om er een hele zomer mee op pad te gaan, als je dat fijn vindt. Onze Defenders zijn per week of weekend te huur. Heb je een speciale aanvraag? We denken graag met je mee.
Wanneer kan ik de Defender ophalen?


We hebben een vast ophaalmoment op vrijdagmiddag om 15.30 uur. Zo ben je voor het donker nog ergens op een leuke camping in de buurt (we delen met liefde mooie tips) en heb je een volle week of weekend tot het aflevermoment. Lukt het niet om de camper op vrijdag op te halen, is dit in overleg ook op een ander moment mogelijk.
Wanneer moet ik de Defender inleveren?


De huurtermijn loopt bij ons van vrijdagmiddag 15.30 uur, tot a) de maandag daarop om 19.00 uur of b) één van de volgende vrijdagen om 12.00 uur. De auto mag natuurlijk altijd eerder ingeleverd worden, als dit beter schikt in je agenda.
Waar kan mijn eigen auto blijven gedurende mijn huurperiode?


Je auto kan bij ons op onze (afgeschermde) parkeerplaats blijven staan. Ben je graag flexibeler qua inleveren? Op nog geen minuut rijden is een open parkeerplaats naast het politiebureau te vinden. Hier zal de auto ook zeer veilig geparkeerd staan.
Hoe kom ik met het openbaar vervoer naar jullie toe?


Bleskensgraaf is prima te bereiken met het openbaar vervoer. We kunnen je altijd even oppikken op Station Sliedrecht of bij bushalte Bleskensgraaf (ca). De bushalte is ongeveer 15 minuten wandelen naar onze locatie.
Moet ik borg betalen?


Ja, bij No Rush Rentals rekenen we €950 borg. Deze betaal je de week voorafgaand aan de huurperiode, samen met de resterende betaling van de huurtermijn. Deze €950 borg zetten wij op een rekening apart en wordt (als alles netjes wordt ingeleverd) binnen 3-5 werkdagen na de huurtermijn weer naar je teruggestort.
Kan ik de reis annuleren?


We snappen dat in deze tijd reizen wat complexer is. Daarom is het tot 3 dagen voor vertrek mogelijk om de reis kosteloos te annuleren. Annuleert u binnen 3 dagen voor vertrek, zullen wij enkel de aanbetaling behouden.
Hoe werkt de betaling van deze Defender verhuur?


Bij reservering vragen we u 25% aanbetaling. Deze maakt u over op onze rekening, waarmee u de huurperiode definitief vast heeft gelegd. Een week vóór de start van uw huurperiode betaalt u de resterende 75% en €1.000 borg. De borg krijgt u na retourneren van de auto uiteraard zo spoedig mogelijk geretourneerd als de auto nog steeds in goede staat wordt ingeleverd.
Wat moet ik zelf meenemen op reis?


Een No Rush Defender heeft niet voor niets deze naam gekregen. Hij zit bomvol met alle praktische lifesavers en heeft als doel jou als huurder een ontspannen reis te bezorgen. Zo hoef je geen kookgerei, slaapbenodigdheden, toiletpapier en zelfs geen handdoeken mee te nemen. Mag natuurlijk wel.. Sowieso handig is het meenemen van kleding (al zijn daar ook weer campings voor ;-)) en toiletspullen. Na het ophalen van de auto, is er een supermarkt langs dezelfde weg op slechts 1.8 kilometer afstand. Hier zijn ruime en gratis parkeerplaatsen (lees: even rustig wennen aan de wagen is altijd fijn). Hier is gemakkelijk proviand in te slaan voor de reis. Pinnen is ook mogelijk bij deze supermarkt (Dorpsstraat 5, Molenaarsgraaf).
Wat zit er bij de auto inbegrepen?


Dit is zo veel, dat we er een losse pagina over hebben geschreven. Zie het kopje 'Kampeeruitrusting'. Heb je zaken die je mist of graag zou willen zien, laat het ons gerust weten!
Hoe werkt het met brandstof?


We geven de Defender vol diesel aan je mee en verwachten dit ook weer bij terugkomst. Op 1,5 kilometer zit een Lukoil Express pompstation (Melkweg 22, Bleskensgraaf) waar je de Defender met gemak af kunt tanken. Niet eindeloos zoeken en plannen dus, want bij terugkomst sla je alleen even kort linksaf van de hoofdweg om dit onderdeel te regelen. Aan dezelfde weg zit een carwash waar je de binnen- en buitenzijde van de auto even netjes kunt maken.
Hoe werkt het met de schoonmaak?


Al beseffen we dat het om een ruige auto gaat, we geven de Defender graag schoon aan je mee. Bij terugkomst verwachten we hetzelfde. Op 1,5 kilometer van onze locatie (een paar honderd meter van de provinciale weg) zit een carwash. Hier kun je zeer gemakkelijk de auto van buiten en binnen even een opfrisbeurt geven. Blijf je liever in de vakantiemodus, is dit ook af te kopen met één van onze losse modules.
Ben ik goed verzekerd?


De Defender is all-risk verzekerd in onze verhuurverzekering. Dit betekent niet dat je hem naar hartelust mag afschrijven (onze harten breken bij dat idee alleen al), maar als er zich een ongeluk voordoet ben je absoluut goed verzekerd.
Zijn er veel campings in Nederland?


Ja, er zijn natuurlijk heel veel commerciële campings in Nederland. Maar je krijgt van ons ook een boekje mee met de mooiste natuurcampings in Nederland. Zo heeft iedere provincie vele pareltjes met vrije, open plekken in bossen, aan meertjes of aan het strand.
Waar mag ik niet komen met de Defender?


Een No Rush Defender heeft emissieklasse 4. Dit betekent vooralsnog dat de wagen zelfs in steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag (nog) toegestaan is. Let er wel op dat deze regelgeving kan veranderen en de auto absoluut geen stadsauto is. We adviseren dus vooral grote steden te vermijden en te genieten van de natuur.
Hoe werkt een daktent?


Onze iKamper SkyCamp 2.0 daktent is heel praktisch gekozen. Na onze reizen waren we er snel over uit niet alsmaar bezig te willen zijn met hoezen, touwtjes, straps en meer.

De iKamper werkt simpel. Twee sloten open draaien (dus ook geen open-waai-risico tijdens het rijden), klik en de kap gaat vanzelf omhoog. Twee dunne spanners op de voortent, twee spanners op de zijraampjes en het matras over de gehele breedte schuiven. That's all it takes.

In de No Rush daktent zit een groot matras van 190 x 210 cm. Alle ruimte dus om luxe te slapen en sterren te kijken door het dakraam. Panorama view aan alle kanten. De hardtop zijde beschermt u perfect mocht de wind opsteken, de iKamper geeft zelfs bij windkracht 8 geen kick. En ja, die test is inmiddels ook daadwerkelijk geweest. Regen deert niet als je hoog en droog slaapt (dáág natte voeten) en ook de muggen blijven perfect buiten met de horren in alle toegangen. Zo wordt kamperen leuk.
Moet ik beddengoed meenemen?


Sinds Corona raden wij aan om zelf een slaapzak mee te nemen en hierbij rekening te houden met de landen die worden aangedaan. Mocht je liever gebruik willen maken van onze dekens, kussens en versgewassen dekbedovertrek van hotelkwaliteit katoensatijn, neem dan tijdig contact met ons op.
Zijn er handdoeken?


Ja, bij onze No Rush Defender zijn altijd 8 schone handdoeken in een opbergbox inbegrepen. In onze boekjes met kampeerterreinen is ook precies te zien waar je deze eventueel in de komende weken lekker kunt wassen met het wasmiddel dat ook inbegrepen is bij je reis. Naast handdoeken voor onder de douche zijn er ook schoonmaakdoekjes (zowel microvezel als desinfectie) en niet te vergeten hand- en theedoeken voor het wassen van de vaat.
Kunnen er kinderen mee?


In onze Defender zijn twee vaste zitplaatsen tijdens het rijden. Het is verboden en vooral ook erg gevaarlijk om verder kinderen achterin de auto te vervoeren. We merken wel dat de No Rush Defender graag wordt gebruikt voor ouder-kind trips. Een onvergetelijke ervaring om als vader of moeder samen met je kind op pad te kunnen en ze wereld te laten ontdekken.
In welke periode kan ik het beste op reis?


Hoewel wij over de gehele wereld in alle perioden van het jaar hebben gereisd, merken we dat de Hollandse avonturier vooral graag boekt tussen mei en september. Dit zijn prima reisweken, maar vergeet ook april en het najaar niet. De Defender is prima ingericht voor kouder weer en wordt ook met regelmaat gebruikt om Scandinavië te doorkruisen of de Noordkaap te bezoeken. Er zijn genoeg warme dekens en lamsvellen voor in de stoelen en ook de stoel- en voorruitverwarming van onze No Rush Defender zijn heerlijk aangenaam.
Kan ik alvast voor volgend jaar reserveren?


Mochten er specifieke perioden zijn dat je graag gebruik zou maken van onze Land Rover, neem dan gerust even contact op. Ook als dit voor een huwelijksreis of andere avontuurlijke reis is, denken we graag met je mee.
Wat voor daktent heeft de LandRover Defender?


Een No Rush Rental Defender is voorzien van een iKamper Skycamp 2.0 daktent. Wij zijn namelijk graag midden in de natuur maar houden ook van comfortabel verblijven en een goede nachtrust. De iKamper staat in de daktentenmarkt bescheiden maar fier bovenaan.

Al is de investering groot ten opzicht van andere daktenten, wij voorzien onze gasten graag van deze luxe hardtop daktent. Dit bespaart je bijvoorbeeld het klimmen en klauteren rondom de auto om een softcover met moeite van het dak te ritsen.
Het iKamper systeem heeft twee sluitingen. Je klikt deze open, duwt de hardcover omhoog en trekt het platform door middel van de trap naar buiten. iKamper realiseert door dit innovatieve systeem de grootste slaapplek van de markt. Een waar kingsize bed met comfortabel traagschuim matras van 210 x 190 cm. Niet meer op matjes in de kou vertoeven. Je slaapt hoog, veilig, warm en droog op het Defender dak.

Zo heb je ook als het even regent een comfortabele plaats om gezellig een spelletje te spelen of een boek te lezen. Door de waterdichte ramen aan alle zijden (ook het dak!) hoef je bij regen de ramen niet te blinderen, zoals bij vele andere daktenten helaas het geval is. Zo is er altijd daglicht in de tent mogelijk, met een vrijwel panoramisch uitzicht. Juist bij regen wordt dit als een groot voordeel ervaren. Daarbij zijn er horren voor alle ramen en is er niet te vergeten - een sterrenhemel. De SkyCamp doet zijn naam eer aan en heeft ook boven het ruime bed 4-laags keuzemogelijkheden:

1. een compleet open raam (mis niets van het Noorderlicht!),
2. mugvrij slapen met een zeer fijne hor die zelfs de kleinste insecten de weg verspert,
3. een doorzichtige folie voor helder daglicht of
4. compleet verduisteren en diep slapen met de hoogwaardig tentdoek. Ook inklappen van de Skycamp 2.0 is zo gepiept. Binnen een minuut is de tent ingeklapt en heb je de sloten vergrendeld van het zeer gestroomlijnde design.
Zo'n grote auto, kan ik dat wel?


Absoluut. Natuurlijk is het even rustig bekend worden met de auto, maar wennen doet het snel. Je zit lekker hoog, waardoor je auto wel groter is, maar je ook meer overzicht ervaart. Parkeren kan al snel en gezien de avontuurlijke insteek van deze auto maken parkeergarages vaak geen deel uit van je reis.
Kan ik in mijn eentje reizen?


Juist! We hebben speciaal gekozen voor een daktent die ook goed alleen is te openen en sluiten. Het bed is ruim genoeg voor twee volwassen mannen, moet je voorstellen wat een ruimte je alleen ervaart. Ultieme vrijheid, alle gemakken en wij staan via Whatsapp ook altijd voor je klaar bij vragen onderweg. Twijfel je, laat het ons even weten. Je bent altijd welkom om een keertje vrijblijvend te komen kijken.